Sinteza geometrica!

Teoria sotronului spune ca la limita (!) unor reguli, uneori scopurile se ating doar prin anumite sarituri, iar odata ajuns in cercul magic te poti considera consacrat!
A fost d-ajuns ca te-ai aflat la timpul si locul potrivit pentru detenta, dupa care nu mai conteaza cat de imbecil sau destept esti – odata poposit in cerc, trebuie doar sa te adaptezi aplicatiilor!
Unii ajung s-o faca atat de bine incat dau impresia ca ei au inventat pi-ul, iar fara ei cercul ar deveni patrat.
Se-ntampla uneori ca respectivul cerc sa fie incintat de ”intrusi” dotati c-o anume putere de patrundere.
Astia cand ajung in interior, incep sa-si puna problema sferei.
Dar acest lucru e de neconceput pentru cei ce s-au obisnuit sa-si raporteze totul la  3,14  (ma rog, pt. cunoscatori – aprox. o ora in plus!   🙂  )
Astfel ca in cele din urma, primenitorii astia – minoritari fiind – datorita instinctului de conservare vor gandi si ei in aceiasi termeni comozi .. dar putin mai nuantati … L x l

Timpul trece, prin alte locuri vecine, formulele s-au schimbat demult intr-o fireasca eficientizare a aplicatiei
Insa cei ce se cred in continuare ”buricuri” aplica tot pi-ul …
Si culmea – sistemul functioneaza!

29 de gânduri despre „Sinteza geometrica!

  1. …odata ajuns in acel cerc esti sacrificat…orice imprejmuire e o limitare…orice limitare e o pierdere…orice pierdere e irecuperabila si ireversibila, indiferent de vecinii de cerc sau de aplauzele sau invidia celor din afara cercului.

    • Desigur ca cercurile astea sunt nenumarate, multe dintre ele constituindu-se prin ele insasi in buricele altor astfel de sisteme.
      Si fiecare dintre noi, cu sau fara voie, suntem influentati de aceste forme geometrice.
      Asa e, uneori sacrificiul se incadreaza si el in geometria acestui echilibru trofic 🙂

  2. PENTRU UNII A INTRA IN INTERIORUL CERCULUI E PUNCTUL CULMINANT AL EVOLUTIEI, PENTRU ALTII, E DOAR INCEPUTUL … PENTRU CEILALTI, CERCUL E O LIMITARE SI DE ACEEA VOR SA-L INLOCUIASCA SAU SA-I SCHIMBE FORMA, CUM BINE ZICEAI. DOAR CA CEI DIN AFARA SUNT SETATI SA VADA DOAR CERCURI IN FATA OCHILOR SI NU MAI POT DEOSEBI O FORMA DE ALTA. ASA SE INTAMPLA CAND NU PRIVESTI SI CU OCHII MINTII.

  3. Cred ca totul depinde de perspectiva din care privim lucrurile… pentru unii cercul reprezinta perfectiunea, pentru alii instabilitatea, pentru altii libertatea absoluta, iar pentru altii o inchisoare…

      • Din perspectiva perspectivei ipostazelor o sa ajungem o lume de nebuni! Sotronul e doar un joc, cercul e cerc (cel putin in perceptia universal acceptata!). Decat facem sotronul calimara si calimara patrat, mai bine murim. In moarte gasim lucruri fixe, neschimbate sau neschimbatoare. I guess… E mai usor sa traiesti in moarte, nu-i asa? Oh, am devenit obscur? Exact!

  4. @Eo: Nu, man, nu am job… nu mai am din 2002 de cand mi-am deschis prima mea firma. :)) Si oricum e criza… acum fara sa ma plang iti spun sincer ca eu castig mai putin de jumatate din cat castigam inainte de inceperea crizei (in 2008) si nu e vorba doar de Romanica, pentru ca toti clientii mei sunt din afara.

  5. Pingback: Viata furata « Cati Lupaşcu. În oraşul de cuvinte

  6. Si culmea, sistemul scartaie, sistemul se va opri si va lasa locul altuia. Vom afla ca nu am ajuns la ultimul cerc, vom afla ca putem spera, vom afla ca speranta este reversul dezamagirii si, incet, incet, vom ajunge la intelepciune.

  7. Am tot citit articolele de pe site-ul vostru si inca nu am comentat nimic. Sunt de parere ca faceti o treaba buna cu acest site, aducand in prim plan numai articole de buna calitate si interesante.

  8. Pingback: Mirela Pete. Blog » Blog Archive » Creație de diplomă, premiu și creație de parfum

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.