Tocitorii ..

Armata de tocitori plecase..

Incepuse procesul de restabilire a sensurilor ce fusesera ascunse printre sintagmele cliseizate.
Greu de tot – urechile isi pierdusera sensibilitatea.
S-a incercat demodularea cliseelor prin sustinere faptica, prin argumente betonate-n logica..

Lumea inca era bulversata.
Ici colo incepuse sa s-auda voci ce se chemau una pe alta:
– Veniti! E de ajuns numai sa luati aminte – cine are urechi.. sa vada!
La-nceput au auzit putini, apoi au vazut din ce in ce mai multi.
Fiecare incepu sa strige din ce in ce mai convins:
– Hei, oameni buni – s-au restabilit sensurile..

Au cazut mastile care oricum devenisera stravezii,
Oamenii respirau adevar..
Un galagios adevar ..al fiecaruia!

Nu se mai intelegea om cu om – numitorul comun al principiului era prea uzat.
S-au apucat sa-l restaureze niste pocaiti –
A fost greu dar in cele din urma au reusit.
Insa vacarmul a devenit si mai mare – principiul nu mai corespundea vremurilor!
Era nevoie de un altul.
S-au pus serios pe lucru.
Timpul trecea iar rezultatele se lasau asteptate – oamenii deveneau din ce in ce mai nervosi.
Galagia devenise insuportabila – se auzea pana departe..
Au auzit-o si tocitorii care s-au intors din drum, erijandu-se rapid in arhitecti circumstantiali – proiectand coloane de adevar.. orizontal!
Apoi au reluat ce stiau ei sa faca cel mai bine – sa toceasca – pana cand sensurile s-au pierdut iar printre intelesuri..

Publicitate

25 de gânduri despre „Tocitorii ..

 1. Nu stiu daca am inteles foarte bine „mesajul”, dar, sincer, cam ce am crezut eu ca inseamna nu m-a dus cu gandul decat la ce se petrece acum prin talk-show-uri. Vorbesc, vorbesc, vorbesc, de multe ori toti deodata, si la fel de multe ori departe rau de subiectul initial. Si, cum apare altceva mai interesant, problema, considerata ieri de viata si de moarte, dispare subit. Si o ia de la capat, mai inversunati, acelasi decor, aceeasi actori, cam aceleasi cuvinte, doar subiectul propus este altul.
  Sper ca n-am batut prea rau campii si nu m-am departat rau de „mesajul” propus. Daca da, am o scuza… deformatie profesionala 🙂 🙂 🙂

 2. Sincer – ceea ce-am scris aici …uneori mi se lipesc cuvintele unele de altele.. apoi dau cu banu’ – sa public sau mai bine nu?
  Pentru textul asta n-a iesit ”cap” ci …o pajura zburand haihui!
  Cel putin asa credeam!
  Hm, multumesc ca i-ai acordat un sens! 🙂 🙂
  Pe bune!

 3. Parafrazand, as spune:”– Hei, fugiti! E de ajuns numai sa luati aminte – cine are minte… sa fuga.”
  Lipsa de incredere in ceea ce e in jurul nostru, ma indeamna sa dau bir cu fugitii. Si nu e lasitate, dimpotriva, la o anumita varsta, iti trebuie curaj, nu lasitate, ca sa faci un asemenea gest.
  …pana atunci, repetabila, spasita si obosita plecare a capetelor…
  As fi vrut sa ma fi nascut in alt loc si imi pare rau ca gandesc asa, dar nu mai pot minti, oricat de tare ar fi zgomotul tocitorilor. Tu, nu?! 😉

 4. Pingback: Jean-Baptiste Greuze (21 august 1725 – 4 martie 1805), pictor francez « my heart to your heart

 5. Cred ca trebuie sa recitesc textul cu atentie ca sa inteleg mesajul.E prea complicat pentru mine si acum nu sunt in stare sa ma concentrez indeajuns ca sa pricep.

 6. Secolul va fi religios,dar depinde care religie; catolicii pierd teren,fac multe concesii…; protestantii la fel…
  Ramane ortodoxia rusa, fata-n fata, spate-n spate, fata-n spate, cu islamul…
  Vor trai si-or vedea…

 7. Pingback: Mirela Pete. Blog » Blog Archive » Viena (jurnal de vacanță III

 8. daca a murit jigodia ordinara de hungtington nu pot decit sa ma bucur la fel cum m-am bucurat si cind a mai murit o alta javra nenorocita milton friedman ala care este autorul genului de turbo capitalism care ne face praf aproape pe toti. poate o sa vina vremea cind o sa aflati cine era cretinul de huntigton pe care unii corupti desiguri sclavii anumitor vestici cu anumite interese din romania il pling de zor. el era un scenarist nu un analist. deci toate cele scrise de el au o valoare pt anumiti oameni si numai dintr-un anumit prunct de vedere care nu are legatura cu cele intelese de ceilalti care si-au pierdut timpul citind ceva care oricum nu inteleg deoarece nu le sint cunoscute alte elemente. si da stiu ca romanii cred in marele nivel de trai al vestului care n-a existat pt ca asta se poate spune despre ceva facut exclusiv pe datorie iar asta se vede f bine astazi. ce se intimpla cind datoriile trebuiesc si platite? eu zic ca se ramine cu poponetul gol asa cum sint vesticii acum. norocul lor este ca ii pot pune pe altii sa completeze gaurile si desigur la sectia asta s-au inscris cu mare voiosie si avint romanii pt ca in cazul altora s-a folosit o metoda de costringere. anglia care este monarhie si protestanta este chiar cea mai mare nenorocire. cind s-a spart estul cei din acesta zona ii inlocuiau pe englezi pe santirele nemtilor pt ca ei erau aia care se chinuiau la negru desigur nu pt a trai ci pt a rezista intr-o viata neagra pt ca doar asta iti poate asigura un astfel de venit. alte drepturi nu sint incluse iar daca te-ai imbolnavit mai rau singura alternativa ramine cosciugul de carton. stiu de asemenea ca romanii care se plimba prin vest iau in calcul cind vorbesc despre nivelul de trai doar cartierele milionarilor si magazinele de lux. de ce s-ar plimba ei oare prin cartierele multimii ca sa vada cum o duce majoritatea?! e murdar si n-au ce cauta acolo! despre americani ce sa mai spun?! acolo totul este un jaf! 91% din populatie se bate pe 9% din averea nationala pt a exista. asta inseamna zeci de milioane de flaminzi
  http://www.medicalnewstoday.com/articles/32800.php
  bine de atunci numarul lor a crescut nu s-a micsorat iar tendinta de crestere ramine in continuare. si mai sint multe de spus insa imi ia prea mult timp. in germnia sint 3 milioane de copii subnutriti si 6 milioane au salarii sub 6 euro pe ora. fortata de munca totala angajata este de aprox 39 mil. de curind s-au infintat si asa numitele 1 euro job. minunat! la astia 50% din populatie detine 5,6% din averea nationala. 360 miliarde inseamna evaziune fiscala anuala. si asta este minunat! traiasca vestul!
  ps in est s-a propasit tot vestul si dupa cum se vede cu mari `succesuri` pt ei. 🙂

  traiasca farul calauzitor de la vest! 🙂

 9. Pingback: Mirela Pete. Blog » Blog Archive » Fotografii altfel. Din vacanță…

 10. As far as me being a member here, I am glad though that I am a member. When the article was published I received a username and password, so that I could participate in the discussion of the post, That would explain me stumbuling upon this post. But we’re certainly all intellectuals.
  Have you consider starting an subscribers list. It would take your site to its potential.
  Great artical, I unfortunately had some problems printing this artcle out, The print formating looks a little screwed over, something you might want to look into.
  I learned alot by reading your article. I have been reading your blog alot over the past few days and it has earned a place in my bookmarks.
  Yups, this is a problem that most people today face.You really hit the nail on the head.
  I was very encouraged to find this site. The reason being that this is such an informative post. I wanted to thank you for this special analysis of the subject. I ate every bit of it and I have you bookmarked to check out new stuff you post.
  I ran into this page on accident, surprisingly, this is a amazing website. The site owner has done a great job writing/collecting articles to post, the info here is really insightful. You just secured yourself a guarenteed reader.
  Thanks for taking time for sharing this article, it was excellent and very informative. It’s my first time that I visit here. I found a lot of informative stuff in your article. Keep it up. Thank you.
  You made a few good points there. I did a search on the issue and found a good number of folks will have the same opinion with your blog.
  It seems too complicated  and very general for me to understand.

Comentariile sunt închise.