Intelectuala!

De regula in acceptiunea majoritatii, intelectualul e definit mai mult prin prisma profesiei.
Teoretic se porneste de la premisa ca absolventul unei facultati, s-a deprins cu un mod de gandire pretabil unor responsabilitati ce implica folosirea intensiva a creierului.
In practica insa, s-a ajuns ca impostura generata de diplomele pe banda, sa determine revolta legitima a celor care intr-adevar se incadreaza in baremul valoric a notiunii de intelectual.

S-au ieftinit simboluri, s-au rastalmacit valori, s-au uzurpat statuturi,

Din oricare elicopter ar privi lumea, un intelectual adevarat va fi intotdeauna motivat impotriva imposturii – prin insasi formatia sa!
Asta daca nu cumva e prea obosit!

7 gânduri despre „Intelectuala!

    • nu trebuie sa te simti vizat de introducerea textului – aici e vorba de cei care ar putea sa spuna si sa faca cate ceva, dar prefera compromisul intr-o neutralitate a carei rezultat pe termen lung ii va afecta cu siguranta !

  1. Era un banc (acum tu stii ca uit…poanta) dar se termina cam asa :”Intelectual esti tu cu toata familia ta!”. Asta ii era adresata unui intelectual, ca replica, de catre un ne-intelectual,(cred ca era militian de pe vremea lui ceausescu), bancul e vechi. Seara buna! 🙂

  2. Am elaborat, inainte de 1989, proceduri pentru un sistem de calitate in industrie. Cea mai grea problema era definirea termenilor. Daca am avea timp am discuta la infinit: ce este firesc, ce este firea, care sunt valorile…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.