Smecheri si fraieri

De curand am dat peste o emisiune la tv intitulata ”Smecheri de Romania” in care sunt focusati indivizi cu mentalitati ieftine.
 
Eroare, aia nu sunt smecheri !
Aia sunt doar reziduurile unui sistem.

…………………………………………..

Pentru mine ecuatia e simpla : daca de la un anumit nivel ii spui unuia ca-i smecher, ori te pui in postura de fraier, ori intr-o complicitate conjucturala accepti ideea de colegialitate ! 
 N-ai cum sa ramai neutru, nici macar la adapostul ironiei !

Publicitate

4 gânduri despre „Smecheri si fraieri

  1. In orice societate, ajunsa, prin trecerea timpului, la decantare, ca intr-o ceasca cu cafea, gasesti spuma elitelor, oamenii „obisnuiti” si, pe fundul cestii, drojdia, adica reziduurile sistemului. Nu-mi dau seama care este locul smecherilor, folosind notiunea in acceptia actualei etape, probabil ca pe fundul cestii, dar stiu, sigur, ca este prea multa „drojdie”, prea multe reziduuri, iar perceptia mea, poate subiectiva, este ca stratul de drojdie se ingroasa. De acord, nu poti sa ramai neutru, ba chiar, cred, ca neutralitatea poate fi aproape de lasitate, mai ales ca „reziduurile” nu practica neutralitatea.

  2. da, buna comparatia cu cafeaua.
    Dar eu stiam ca zatul ar trebui sa stea la fund …
    Insa cum bine spuneti – nu s-a terminat decantarea. Achiesez la ”parerea subiectiva” ca la sfarsitul procesului vom avea o cafea … foarte consistenta ! 😀

  3. Intr-adevar, zatul ar trebui sa stea la fund, daca se respecta legile fizicii, numai ca asezarea se face, acum, dupa noile „reguli”, la fund sta spuma, iar peste cafea s-a instapanit drojdia. Ma intreb, si te intreb, oare decantarea continua?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.